Padlizsános-gombás penne
sponsored links
Az ebéd második fogása is szénhidrátos-zöldséges lett.
Hozzávalók: 1 fej hagyma felaprítva, kevés olaj, 1 tisztított, felkockázott padlizsán, 6 gombafej tisztítva, nagy cikkekre vágva, só, ételízesítõ, õrölt bors, chilipor, ízlés szerint, 1 evõkanál búzacsírás rétesliszt, kb. fél liter forró víz, 3 csipet Lild-s Pizza fûszerkeverék, szárított petrezselyemzöld, 50 dkg durum penne, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, olaj,
Az összevágott hagymát, majd a padlizsánt is megdinszteltem egy kevés olajon a cikkekre vágott gomba, só, ételízesítõ, bors és pici cshilipor hozzáadásával. Amikor már színesedni kezdett, leszórtam egy evõkanál búzacsírás rétes liszttel, azt is lepirítottam kicsit, majd felöntöttem kb. fél liter forró vízzel és addig fõztem a mártást, míg a padlizsán és a gomba is megpuhult. Közben megszórtam egy jó adag szárított petrezselyemzölddel és 3 csipet pizza fûszerkeverékkel. Amikor elkészült a mártás beleforgattam a közben megfõzött (forrás után 8 perc alatt) durum penne tésztát.
3 óra az ebéd után a várakozási idõ.