Padlizsános-currys rizses hús
sponsored links
Olyan nehéz kitalálni minden nap, hogy mi legyen az ebéd. Fõleg, hogy mindig késésben vagyok az ebédkészítéssel. Ma nem csak idõm, de kedvem se volt nagyot alakítani, ezért az itthon lévõ alapanyagok átgondolásával ez a gyors egytálétel készült nálunk: csirkemell darabkák padlizsánnal, rizzsel, hot madras curryvel ízesítve, vagy egyszerûen padlizsános-currys rizses hús
Hozzávalók: 2 fakanálnyi csirkezsír (a hét végén olvasztottam a csirkemellek bõrébõl), /vagy kevés olaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 40-50 dkg csirkemell filé (apró darabokra vágva), 1 szép feszes padlizsán (meghámozva, apróra vágva mint itt,) 2 fehér kanál erdei gombás ételízesítõ, 2 fehér kanál szárított zöldség (étgelízesítõbõl kiszitált), 3 fõzõtasak (37,5 dkg) paraboiled rizs, 2 fehér kanál hot madras curry por, 1 liter forró víz, ha szükséges kicsi só.
A zsiradékon üvegesre dinszteltem a felaprózott hagymát, ráraktam a feldarabolt csirkemellet és fehéredésig sütöttem. Ezután raktam hozzá a padlizsándarabokat és fûszereztem ételízesítõvel, hozzáraktam a szárított zöldségeket is, majd rövid párolás után a rizst is hozzáöntöttem és lepirítottam kicsit.
Megszórtam a curry porral, jól elkevertem és ...