Padlizsános csirkeszív ragu

2012-02-18

sponsored links


Unod már a csirke mellett és hajlandó vagy más színhúst is megkóstolni? A csirkeszív nem csak olcsó és finom, hanem az egyik leghatékonyabb és legtöbbet dolgozó izom, tehát igen jó minõségû hús.
Hogyan juthatunk hozzá a kilós adagolású csirkeszívhez? Jelmondatom: légy jóban a henteseddel! Szóltam neki, hogy kellene nekem csak csirkeszív magában, és õ vállalta, hogy a szíves- csirkemájról leválogatja nekem a szívet, mert rengeteg vendége szeretne inkább csak májat venni szív nélkül. Így történt, hogy mostanában félreteszik nekem a csirkeszíveket én meg fél kilós adagokban tartom a fagyasztóban.
Csirkeszív nagyon jó levesekbe, és isteni pörköltöt lehet belõle készíteni, de most olaszos csípõs padlizsános gyöngyhagymás paradicsomos ragut készítettem.
A fûszeres paradicsomos hús mellé köretnek kukoricadarából fõzött majd sütõben sütött polentát szolgáltam föl.
(low carb ditéások köret nélkül fogyaszthatják)

Hozzávalók 6 személyre:

1 kg csirkeszív
1 db nagy padlizsán
400 g gyöngyhagyma
1/2 szár póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
150 g csirkemell sonka (aki nem diétázik, az nyugodtan használjon bacont) ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2012/02/18/padlizs...

sponsored links

Keres?s