Padlizsánnal, sonkával, virslivel, töltött cukkini kaprosan
sponsored links
Még a múlt hét végén vettem cukkinit és szép feszes padlizsánt, az Aldiban - mert szépek voltak és az áruk is nagyon kedvezõ volt -, azzal a szándékkal, hogy a héten készítek belõlük valami finomságot. Aztán a hét végén Szüleimtõl kapott "ez meg az" felülírta az elképzelésemet, nyugodtan mondhatom, hogy borsó, meggy és uborka uralta az elmúlt hetet, ami persze jó volt, csak így megmaradtak ezek a zöldségek. Ma elõszedtem õket a hûtõ zöldséges rekeszébõl, hogy még mielõtt a feledés (és romlás) homályába merülnek legyen belõlük valami finomság. Gondolkodtam rántott zöldségekben is, de aztán leszavaztam, és a töltött mellett döntöttem. A cukkini íze viszont nem olyan intenzív, hogy belõle legyen a töltelék, ezért inkább az lett a töltendõ, amibe végül a padlizsános töltelék került. És hogy ragadozóim se reklamálhassanak sonka és virsli is került a töltelékbe, ami még gazdagabbá tette, de szerintem anélkül is nagyon finom lett volna.
Hozzávalók: 4 db közepes zsenge cukkini, 2 db közepes feszes padlizsán, 1 fej hagyma, kevés olaj, ételízesítõ, só és bors ízlés szerint, 1 fõzõtasak ...