Padlizsánkrémleves fehér babbal
sponsored links
Elkészítettem életem elsõ krémlevesét Jamie Oliver receptje alapján. Köszönet érte Jaminek, mert egy különleges, krémes leves lett, amely ezután többször is fog szerepelni a palettán. Az öcsém és a barátnõje voltak a fõkóstolóim, nagyon ízlett nekik, és hozzáteszem nekem is. Legfeljebb máskor egy picivel kevesebb chilipaprikát teszek bele, mert nekem így egy picit csípõs, de a testvérem azt mondta, hogy egyáltalán nem csíp, itt látszik a különbség a férfi és nõi ízlelés között.A receptet leírom mértékegységekkel együtt, de én semmit sem mértem hozzá, mindent csak szemre és ízlés szerint tettem.
Ezt próbáljátok ki, mert nagyon finom.
Hozzávalók:(6 személyre)
- 30 dkg éjszakára beáztatott fehérbab(paszuly)
- 4 nagy padlizsán
- 2 evõkanál olívaolaj
- 5 cikk finomra aprított fokhagyma
- 1 - 2 kicsi szétmorzsolt, vagy apróra vágott, szárított chilipaprika(nálam két friss szerepelt, de aki nem szereti a csípõst az tehet 1-et is)
- 1 evõkanál apróra vágott friss bazsalikom
- 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld ...