Padlizsánkrém télre (paleo)

2017-07-23

sponsored links




Nem csináltam semmi extrát, csak az itt található padlizsánkrémbõl tripla adagot készítettem. Két-három adagos üvegekbe raktam és hõkezeltem. Így mindenki akkor szedi elõ, amikor éppen gusztusa támad rá.

Hozzávalók:


3 kg padlizsán
1,5 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
4-5 evõkanál házi vegeta
3 dl paleolaj (nem paleozóknak olaj)
törött bors


A padlizsánt 220 fokos sütõben 30 perc alatt megsütjük. Tálba rakva, fedõvel lefedve kihûtjük. Lehúzzuk a héját, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben vagy késes aprítóban krémesítjük. Azonnal fogyasztható lenne. Ajánlom hozzá a szezámmagos ropogtatni valót. De én most kisebb csavaros tetejû üvegekbe tettem. Lezártam. Meggyõzõdünk róla, hogy a tetõnél nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetõre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihûlni. Ennyi...
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s