Padlizsánkrém Manóka módra, fokhagymás majonézzel
sponsored links
Imádom a padlizsánkrémet :) Ahány ház, annyi szokás, számomra ez a nyerõ változat. Mivel most elég meleg napok jönnek, nem feltétlenül ideális elkészíteni, mert friss majonézt tartalmaz, de ha vigyázunk, frissen fogyasztjuk, nem lesz semmi gond.
A padlizsánkrém két részbõl tevõdik össze, ebbõl az egyik a padlizsán, 1 egész, és fél fej vöröshagyma. A padlizsánt 180 fokos sütõben (mindenféle ízesítés, olajozás, stb. nélkül) kb 45-60 perc alatt, sütés közben egyszer-kétszer megforgatva, megsütjük. Akkor jó, mikor a bõre megbarnult és összehúzódott, és ha kivesszük a sütõbõl összeesik. Hûlni hagyjuk.
A másik összetevõ a fokhagymás majonéz, hozzávalók:
1 tojássárgája
1 evõkanál mustár
1 dl semleges ízû étolaj (pl. napraforgó)
2 gerezd fokhagyma ...