Padlizsánkrém klasszik, vagy majdnem az

2012-08-25

sponsored links



Tiszta erõbõl nyár, a kedvenc évszakom. Talán inkább a július, az még olyan, mint a szombat, az ígéret, még elõttünk van a nagyja. Az augusztus pedig a vasárnap, a beteljesedés, az igazi pihenõnap. Ilyenkor, épp, mint vasárnap, mintha lelassulna az ország, van, aki a régóta halogatott házkörüli feladatokkal van elfoglalva (vö. flex), de a legtöbben mégiscsak a pihenéssel. És ott az ünnepien megterített asztal, rajta a dinnye, a barack, a szõlõ, piros húsú paprikák, gyerekszájon végigcsorgó paradicsomok, fõtt kukorica, szilva, parázson sült húsok.

Kisfiam a nyáron két jelentõségteljes személyiséget is a szívébe zárt. Jártunk a Kis-Balatonnál a mesebeli Kis-Diás szigeten, ahol Fekete István ihletet merített a Tüskevár megírásához. Áldott hely, megnyugtató és titokzatos, otthonos és fenséges. Onnan nézve olyan távolinak és zajosnak tûnik a strandolás (közelrõl nézve azért korántsem volt az), és olyan tisztának, egyszerûnek az igazi természet. Felépítették Matula bácsi kunyhóját is, mondom, varázslatos hely. Sõt kiállították a fotóját is annak a halászból lett elsõ vadõrnek is, aki mintául szolgált Matula bácsi alakjának megformázásához.   
   Hazaérvén két ülésben megnéztük az egész filmsorozatot. És nem csak azt, mivel kisleányom egy kisebb mûtétje ...

Folytats a blogon ... hazisarkany.blogspot.com/2012/08/padl...

sponsored links

Keres?s