Padlizsánkrém - görögösen
sponsored links
A legtöbb magyar háziasszony tejföllel vagy majonézzel, esetleg mustárral készít padlizsánkrémet, ahogy én is, noha az igazi görög padlizsánkrémbe ezek egyike sem kell...érdemes kipróbálni! A rekkenõ hõségben kifejezetten jól fog esni egy kis házi készítésû finomság, amit reggel-este egy szelet vékony pirítósra kenve elfogyaszthatunk egy pohár hideg limonádé kíséretében. :-)
Görögországban az éttermek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél szélesebb kínálatú mezesz, vagyis elõétel kerüljön a vendégeik elé, ez ugyanis a "fokmérõje" minden görög konyhának. Az elõételek pedig sokfélék lehetnek: húsból, zöldségbõl, tejtermékbõl készült ételek, amelyek között szerepelnek végtelenül egyszerû, és igen munkaigényes fogások. Az egyik legnépszerûbb ilyen étel a padlizsánkrém, amit náluk Melidzanoszalata-nak neveznek, és nagyon finoman készítenek el. Megmutatom, hogyan... :-)
Padlizsánkrém
Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 3 gerezd fokhagyma áttörve, 6 cl extra szûz olívaolaj, borecet ízlés szerint, egy csokor petrezselyem finomra vágva, fél paprika felkockázva, egy ...