Padlizsán és reggel avagy Jól kezdõdik

2017-06-12

sponsored links

A reggeli  a legfontosabb, ugyi ezt már jól tudjuk (remélem).
A REGGELI !!! nem a hamagyorsanbekapokvalamit...
Ha nekem nem hiszel akkor ITT egy kis REGGELI olvasmány.














PADLIZSÁNOS-TÚRÓKRÉM, TOJÁSSAL
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 db padlizsán
2 db  fõtt tojás
majoránna
kömény
bors, só
tejföl szükség  szerint
Figyelem! ismét bonyolult a recept, tessék jól figyelni, mert csak eccer írom le!
A padlizsánt meghámozzuk és félcentis kockákra vágjuk, majd szépen megpirítjuk, sózzuk borsozzuk.
A még forró padlizsánkockákat összekeverjük a túróval, és a szinték kockákra darabolt fõtt tojással, köménnyel, majoránnával ízesítjük, jól lehûtjük.

ui. Én könnyû,laza állagú túrót használtam, és nem volt szükséges tejföllel lazítani, de darabosabb, rögös túrónál elõfordulhat, hogy kell egy kevés tejföl hozzá illetve, van aki hígabban, van aki sûrûbben szereti.
A padlizsánt, eltérõ módon most, meghámoztam, mert nem szerettem volna, héjdarabkákat a "krémbe", persze egy minimális így is maradt rajta ??










Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/06/...

sponsored links

Keres?s