Padlizsán és péntek avagy Ízletes, pikáns, hús nélküli
sponsored links
Nagy péntek.
Ilyenkor nem illik hús enni, ezt belénk nevelte a világ, és Mi tiszteletben tartjuk.
Talán nem is lenne nagy baj, ha gyakrabban tartanánk hús mentes napot.
A másik - a padlizsán sózása; van aki arra esküszik, hogy be kell sózni, és akkor elmegy a kesernyés íze, és ez öléggé elterjedt. Kérem szépen, én nem mindig teszem ezt (most sem) és még nem ettem "kesernyés" padlizsánt, próbáltam már, de nagy különbséget nem vettem észre. Tehát ezt a mûveletet mindenki saját igényének megfelelõen tegye meg, vagy ne. Viszont amikor sózzuk, és panírozzuk, akkor alaposan itassuk le róla nedvességet.
PADLIZSÁN SZELETEK SZEZÁMMAGOS BUNDÁBAN, KAKUKKFÜVES RIZZSEL
ÉS PIKÁNS SAJTOS MÁRTOGATÓVAL
Hozzávalók:
2 db padlizsán
2 p. natúr joghurt
2 db natúr tömlõs sajt
2 tk. magos mustár
1 ger. fokhagyma
bors, só
liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag a panírozáshoz
párolt rizs, amit kakukkfûvel ízesítünk
Elõkészülünk a panírozáshoz, a zsemlemorzsába gazdagon szezámmagot keverünk.
A padlizsánt felszeleteljük, és közvetlen panírozás elõtt sózzuk, borsozzuk, bõ olajban szépen kisütjük.
A mártogatóhoz, a joghurtot, a sajttal, magos mustárral, zúzott fokhagymával, borssal és szükség szerint sóval alaposan kikeverjük.