Padlizsán és mag avagy Hirtelen jött, bedobom
sponsored links
Reggelire készítettem, és ismét megfogott az egyszerûsége, és természetesen az íze (mint mindig).
Nem több.
Ennyi.
PADLIZSÁNKRÉM, MAGOKKAL
ÉS PETREZSELYEMMEL
Hozzávalók:
Nem több.
Ennyi.
PADLIZSÁNKRÉM, MAGOKKAL
ÉS PETREZSELYEMMEL
Hozzávalók:
80 dkg padlizsán (kb.)
1/4 citrom leve
1 ek. lenmag
1 ek. szezámmag
petrezselyem zöldje
bors, só
2 ek. extra szûz olívaolaj (akár el is hagyható)
A padlizsánokat egészben hagyva, egy villával megszurkáljuk, és 200 fokos sütõben, jó 50 percig sütjük.
Amikor kissé már kihûlt, felhasítjuk a héját, aztán egy kanál segítségével, tálkába kaparjuk a megsült, puha, pépesre párolódott belsejét.
A magokat szárazon megpirítjuk; a citromlével, valamint aprított petrezselyemzölddel együtt, egy villával a padlizsánhoz keverjük, közben és szükség szerint a villával nyomkodva, még jobban pépesíthetjük, sóval, borssal ínyünkre ízesítjük.
Jól lehûtve, pirítóssal vagy más számunkra kedves pékárúval kínáljuk.
(Én kevertem hozzá 2 evõkanál extra szûz! olívaolajat is, ami mint azt fentebb írtam, akár el is hagyható, de az extra szûz olívaolajnak is van egyfajta markáns aromája, ami nagyon jól kiemeli a pirított magok ízét.)