Padlizsán és krumpli avagy Mert volt még egy...
sponsored links
Ahogy tegnap gondoltam, ma is padlizsános étek került az asztalra.
Az elhatározás nen volt nehéz, mert volt még egy padlizsánom a tegnapi akciósból.
Tegnap rizs volt, akkor ma krumpli.
Tegnap hús nélkül, ma hússal.
Tegnap tegnap volt, ma meg ma van.
Majdnem ugyanaz, vagy mégsem?
PADLIZSÁNOS RAKOTTAS, PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
50 dkg darált pulyacomb
80 dkg burgonya
1 db padlizsán
20 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 p. tejföl ( 175 g - de lehet 2 is, ha úgy szeretjük)
rozmaring
kömény
bors, só
olívaolaj
(fûszerpaprika)
A sárgarépát, a padlizsánt és a paprikát felkockázzuk.
A burgonyát héjában megfõzzük; megpucoljuk, karikákra vágjuk.
A hagymát felaprítjuk és a répával együtt kevés zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a paprikát és 20-25 percig pároljuk rajt a darált húst, egy picike víz hozzáadásával, amit a végén minimálisra elfõzünk; sóval, köménnyel és rozmaringgal ízesítjük.
A padlizsán kockákat külön megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal, az aljára rakjuk a krumplikarikákat, ráborítjuk, a megpárolódott darált húst, majd a megpirított padlizsánt, finoman lenyomkodhatjuk, "tömöríthetjük".
A tejfölt 3-4 kanálnyi olívaolajjal kikeverjük, picit sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint egy kicsi fûszerpaprikát is adhatunk hozzá, aztán a rakottasunk tetejére locsoljuk, és ügyesen eloszlatjuk, elkenjük rajt.
180 fokos sütõben szépen összesütjük, megpirítjuk.