Padlizsán és cukkini avagy A visszatöltött csoda
sponsored links
Tegnap szerencsém volt, hogy idõben megebédeltem ? viszont csak ma beszélek róla, mert a délutáni, szakember keresés, aztán dugulás elhárítás után ? nem nagyon volt kedvem semmihez... mondom ezt annak tükrében, hogy láttam, "Hová lesz az étel dicsõsége" ??
De ma, ma van, úgyhogy már mindent lehet, az akadály elhárítva...Na, szerintem ezt most nem ragozom tovább...
VISSZATÖLTÖTT PADLIZSÁN, CUKKINIVEL
Hozzávalók:
2 db padlizsán
1 db cukkini
1 p. tejföl (175g)
1 tojás
szerecsendió
bazsalikom
bors, só
olívaolaj
A padlizsánokat hosszában félbe vágjuk, és a belsejüket, úgy hogy a héját ne vágjuk át, ügyesen kiszedjük. (Én egy éles késsel bevagdostam és kanál segítségével szedtem ki.)
A cukkinit és a padlizsán belsejét, 1 centis kockákra vágjuk, majd olívaolajon szépen megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
A megpirult kockákat visszapakoljuk a padlizsán héjakba.
A tejfölt a tojással kikeverjük, picit sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal (vagy kedvünkre valóan kakukkfûvel, lestyánnal, stb.) ízesítjük, és a betöltött padlizsánok tetejére locsoljuk.
Sütõpapírral kibélelt tepsiben, olívaolajjal finoman meglocsolva, 200 fokra elõmelegített sütõben, 15 -20 perc alatt összesütjük, megpirítjuk.