Padlizsán krém
sponsored links
Talán 30 éve is van annak, amikor elõször hallottam létezésérõl.Van aki fokhagymával készíti, s van aki vöröshagymával, szólt az akkor használati utasítás.Talán változtattam az eredeti recepten, talán nem, ma már nehezen deríthetnénk ki, azóta a sajátomként tekintek rá .!
Évek óta készítem, mégis az idén figyelt fel rá közönségem s mostanra a nagyon befutott: kategóriába sorolható. Mondhatnám ez viszi a pálmát az elmúlt hetekben. A padlizsán!
A padlizsán rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, miközben energiaértéke kicsi. Száz grammjában csupán 27 kalória (113 kJ) van. 1,3 gramm fehérjét, 0,2 gramm zsírt, 4,8 gramm szénhidrátot, 2,58 gramm élelmi rostot tartalmaz. C-vitaminban, folsavban, niacinban, patoténsavban gazdag. Jelentõs kálium-, foszfor-, magnézium-, kalciumforrás. Az indiai természetgyógyászat szerint vérképzõ, vízhajtó, bélgyulladást gátló, emésztést fokozó hatású, ezen kívül nyákoldó hatása enyhíthet az asztmában illetve hörghurutban szenvedõknek is. Emésztõszervi, máj- vese megbetegedéseknél jó hatású, de nem ajánlott gyomorsavtúltengés és gyomorfekély esetén. A gyógyászatban a padlizsán terméskivonatát a máj és epefunkció javítójaként tartják számon. Japán kutatások szerint a padlizsán antocianintartalma csökkenti az ...