Padlizsán-hadjárat

2011-11-04

sponsored links


Padlizsánbatyuk fetával és paradicsomszósszal

Már megint sehol nincsenek a frappáns mondataim, amik jellemzõen kutyaséta, futás és hasonló monoton helyváltoztató manõverek (értsd: lejegyezést lehetetlenné tévõ tevékenység) közben szökkennek szárba az elmében. Azt hiszem, a laptopnak lehet valami ihletrabló hatása. Kellene egy agyba tolható memory card. Jaj, csak nehogy valaki feltalálja! Jó lesz nekem egy diktafon is. Illetve nem lesz jó, utálom a saját hangomat. Akkor pedig patthelyzet. Pontosabban agonizálás a billentyûzet elõtt.
Padlizsán: az a termény, amely méltatlanul keveset fordul meg a konyhában nálunk, mert aztán jön a nyavalygás - "minek ez, nem kell", meg a jeligévé vált "csudálatos". Ami egyáltalán nem azt jelenti. Én azonban, mint a spenótnál is, hõsiesen harcolok, mint valami megkésett Zrínyi (remélem túlélem, és kapok majd érdemérmet, vagy csillagot, vagy mifenét). Van már minestrone a menüben, ebbe a cukkini és padlizsán besüllyeszthetõ, és jó a megítélése. Ez a mostani, "merész", de végül sikeres kombináció a 10/10-es baconbe tekert feta módosult változata, amihez jár a paradicsomszósz, mint örök barát, és a fokhagymás joghurt, mint másik örök barát, és a friss pizzakenyérke, mint legyõzhetetlen adu-ász, ami mellé mindegy, mit adsz.
Amíg volt friss (idén szabadföldi is) paradicsom, sajnáltam bármely részét nem felhasználni, ezért az egészet felkockáztam ...

Folytats a blogon ... inyencblogger.blogspot.com/2011/11/pa...

sponsored links

Keres?s