Padlizsán
sponsored links
Kicsit fura növény nekem valamiért a padlizsán. Elõszörre a rántott változattal próbálkoztam, na az nem jött be nekem. A krémet belõle szeretem , olajjal is meg majonézzel is. Sõt, ezért kezdtem neki a saját majonéznek ! Zakuszkát is készítettem párszor, vinetásat.
Tegnap szembe jött velem EZ A RECEPT a fészbukon. Mivel szemre tetszetõs, olyan ami ránézésre finomnak tûnik, és úgy gondolom, hogy ízlene is, elkezd motoszkálni a fejembe, hogy na, próbáld már ki !
Kipróbáltam.
Szuper ! Kevés hozzávaló kell, sütni csak a padlizsán karikákat kell , és igazán meglepõen finom.
Mi tegnapi maradék sült karajjal ettük, de sajttal, tojással, vagy minden nélkül pl. egy pirítóssal is kiváló lehet.
Nagyjából ennyi kell hozzá. Padlizsán, egy termetes 2-3 embernek e lég. Pár paradicsom, citrom, fokhagyma, petrezselyem zöld.
Aztán kell még só, római kömény, citromlé, olíva olaj, napraforgó olaj.
Én nem hámoztam meg a padlizsánt, szerintem így szebb, bár evéskor leszedtük a héját.
Ilyen elkészülten.
Ez meg a tányérunkon.
Próbáljátok csak ki !