Padlizsán

2017-08-30

sponsored links



Kicsit fura növény nekem valamiért a padlizsán. Elõszörre a rántott változattal próbálkoztam, na az nem jött be nekem. A krémet belõle szeretem , olajjal is meg majonézzel is.  Sõt, ezért kezdtem neki a saját majonéznek !  Zakuszkát is készítettem párszor, vinetásat.

Tegnap szembe jött velem  EZ A RECEPT  a fészbukon.   Mivel szemre tetszetõs, olyan ami ránézésre finomnak tûnik, és úgy gondolom, hogy ízlene is, elkezd motoszkálni a fejembe, hogy na, próbáld már ki !

Kipróbáltam.

Szuper !  Kevés hozzávaló kell, sütni csak a padlizsán karikákat kell , és igazán meglepõen finom.
Mi tegnapi maradék sült karajjal ettük, de sajttal, tojással, vagy minden nélkül pl. egy pirítóssal is kiváló lehet.


Nagyjából ennyi kell hozzá. Padlizsán, egy termetes  2-3 embernek e lég. Pár paradicsom, citrom, fokhagyma, petrezselyem zöld.
Aztán kell még só, római kömény, citromlé, olíva olaj, napraforgó olaj.  
Én nem hámoztam meg a padlizsánt, szerintem így szebb, bár evéskor leszedtük a héját.


Ilyen elkészülten.


Ez meg a tányérunkon. 

Próbáljátok csak ki !




Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2017/08/padliz...

sponsored links

Keres?s