Padlizsán dip aszalt paradicsommal és mentával
sponsored links
Az angolok a dip szóval a különféle mártogatósokat illetik. Nálunk nem múlik el olyan hét, hogy ne készülne valamilyen mártogatós-féle. A padlizsánt különösen szeretjük, nyáron grillen szoktam megsütni, mert imádom az enyhén füstös ízét és jó néhány dobozzal teszek el belõle a fagyasztóba, ilyenkor pedig csak elõveszem és kedvemre ízesítem, variálom az összetevõit. Az aszalt paradicsom és a friss menta nagyon jól illik egymáshoz, különleges ízhatást kölcsönöz a padlizsánnak. Egészséges és kalóriaszegény, ideális egy kis délutáni csemegézéshez.
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 5-6 szem olívaolajban pácolt aszalt paradicsom + az olajából egy kevés, 1 ek. tahini vagy ...