Padlizsán befõzése
sponsored links
Múlt hét csütörtök délután megtaláltuk az új nagyker zöldség piacot. A régit ugyanis bezárták. Hát padlót fogtunk, hogy milyen alacsony árak voltak, így aztán a hétvégi programunk el volt intézve. Padlizsán, paradicsom és húsos kápia paprika került az autóba. Mennyiségileg igencsak ipari tétel. Padlizsán 70 kg, paradicsom 64 kg, paprika pedig 22 kg. Oldalborda tegnap este azt mondta, hogy nem is tudta az ember ilyen kevés pénzzel ennyi fáradtságot tud vásárolni magának. Teljes mértékben azonosulok az elhangzott mondanivalójával. Még ma is lyukad be a hátam közepe. De ugye télen milyen jó mikor van amiért kimenni a pincébe, amikor szombaton a gyerekek reggelire padlizsánkrémet szeretnének, s negyed óra múlva már a tányérjukra tehetem. Hát ezért az õrült mennyiség. Ráadásul a zakuszkába valót ez még nem is foglalja magába.
Tehát hogyan is kerül nálunk a padlizsán üvegekbe. Elõször is soha nem aprózzuk el a mennyiséget, sokan is vagyunk, következõ szezonig sok el is fogy. Álltalában 60 kg. az adag, amit ugye növelni kellett, Kiffiú étvágya is bezony számításba kell vétessen.
Ilyen tételt még annak se jusson eszébe a konyhában sütni, aki nem kertes házban lakik. Azok menjenek ki bárhova a természetbe, hisz egy külön program, meg emígy a lakást is kíméljük: nincs szag, a ...