Padlizsán?
sponsored links
Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a padlizsánt. Mindenkinek van egy titkos receptje, egy kedvence, vagy akár több is.
Mi a családban többféleképpen használjuk fel a padliszánt. Majonézzel kikavarva, kisütve tojásban, grillezve, zakuszkában, és van egy családi recept, melyet apukám talált ki.
A majonézes variáns szerintem a legismertebb. Megsütjük a padlizsánt, 4-5 db.-ot, a megsült héját leszedjük, hagyjuk lecsorogni, majd apróra vágjuk. Majonézt kavarunk, összekavarjuk a felapritott padlizsánnal és egy kis hagymát reszelünk hozzá. Sózzuk.
Ha valaki nem nagy majonéz barát, akkor csak simán olajjal kikavarhatja, mig habos nem lesz, és hagymát reszel vagy apróra vág hozzá.
Ha meg sütni szeretném, akár grillen, akár bundában, akkor a padlizsánt megmosom, majd vékony szeletekre vágom, sózom, és hagyom hogy a leve kifolyon. Igy nem lesz kesernyés. Utána grillezem, vagy lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom, bõ olajban kisütöm.
Aztán meg jön az Öcsike féle padlizsános recept, ez az én apukám:)). Ránézésre nem biztos hogy vonzó, de az ize valami fantasztikus.
Hozzávalók: 1 nagyobb db. padlizsán, 4-5 cikk fokhagyma, 1 db. paradicsom, só, olaj.
A padlizsánt megmosom, és apró kockákra vágom. Olajon dinsztelem, sózom, kicsit igy forgatom, fõjjön ki a leve. A fokhagymákat megpucolom, apróra vágom és a padlizsán mellé teszem, a felkockázott paradicsomot szintén. Ha a padlizsán megfõtt, lezárom.
Érdekes, kissé pikáns, fokhagymás, savanykás ize van!!!
A gyerekeknek sokszor átpasszirozom és kenyérre kenem, persze ilyenkor a levét teljesen lefõzöm.
Mi a családban többféleképpen használjuk fel a padliszánt. Majonézzel kikavarva, kisütve tojásban, grillezve, zakuszkában, és van egy családi recept, melyet apukám talált ki.
A majonézes variáns szerintem a legismertebb. Megsütjük a padlizsánt, 4-5 db.-ot, a megsült héját leszedjük, hagyjuk lecsorogni, majd apróra vágjuk. Majonézt kavarunk, összekavarjuk a felapritott padlizsánnal és egy kis hagymát reszelünk hozzá. Sózzuk.
Ha valaki nem nagy majonéz barát, akkor csak simán olajjal kikavarhatja, mig habos nem lesz, és hagymát reszel vagy apróra vág hozzá.
Ha meg sütni szeretném, akár grillen, akár bundában, akkor a padlizsánt megmosom, majd vékony szeletekre vágom, sózom, és hagyom hogy a leve kifolyon. Igy nem lesz kesernyés. Utána grillezem, vagy lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom, bõ olajban kisütöm.
Aztán meg jön az Öcsike féle padlizsános recept, ez az én apukám:)). Ránézésre nem biztos hogy vonzó, de az ize valami fantasztikus.
Hozzávalók: 1 nagyobb db. padlizsán, 4-5 cikk fokhagyma, 1 db. paradicsom, só, olaj.
A padlizsánt megmosom, és apró kockákra vágom. Olajon dinsztelem, sózom, kicsit igy forgatom, fõjjön ki a leve. A fokhagymákat megpucolom, apróra vágom és a padlizsán mellé teszem, a felkockázott paradicsomot szintén. Ha a padlizsán megfõtt, lezárom.
Érdekes, kissé pikáns, fokhagymás, savanykás ize van!!!
A gyerekeknek sokszor átpasszirozom és kenyérre kenem, persze ilyenkor a levét teljesen lefõzöm.