PADLIZSÁNKRÉM tahinivel

2017-07-24

sponsored links

padlizsánkrém tahinivel

Ez a változat talán közismertebb, mint az általam dicsõített ínyenc változat. Ez is isten finom. Valamikor régen volt nekem egy szír szakácsom Sami, tõle tanultam ezt az elkészítési módot. Gyorsan és egyszerûen az asztalra varázsolható. Talán a tahini nincs minden háztartásban,  de érdemes beszerezni, vagy házilag elkészíteni. A tahini szezámmagpaszta magyarul. A megpörkölt szezámmagokat le kell darálni, citromlével, olívával ízesíteni, majd annyi vízzel összekeverni, hogy krémes legyen.

Hozzávalók

2 padlizsán
4 e.k. tahini
1 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
2-3 csipet só
kevés õrölt bors
1 k.k. római kömény
extra szûz olíva a tetejére


Elkészítés

A padlizsánok megsütésével kell kezdeni. Én nem szoktam sütõben, mert sokáig tart, sokkal egyszerûbb, ha megszurkálja az ember a padlizsánokat, majd meggyújtja a legnagyobb gázlángot a tûzhelyen és ráhelyezi a padlizsánokat, csak úgy, közvetlenül a nyílt lángra. Addig kell sütni, illetve szenesíteni, míg totál megég a héja, és tapintásra teljesen puha már a padlizsán. Elég gusztustalannak tûnik ez a megoldás, de roppant hatékony, 10-15 perc alatt elkészül és igazán füstös lesz az íze.
Egy zacskóba helyezd a padlizsántetemeket és hagy izzadni kicsit, hogy könnyebben lehúzhasd a héját. 5 perc elég neki.
Tisztítsd meg, tedd egy tálba, majd add hozzá a tahinit, citromlevet, finomra zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd és a római köményt se felejtsd ki. kóstold meg, ha kívánja még mehet hozzá tahini, citrom és római kömény is. Mindenki igazítsa a saját szájíze szerint.
Egy lapos tányéron terítsd ki, locsold meg olívával és szórd meg római köménnyel. 
Friss pitával vagy pirítóssal, friss zöldségekkel és olívabogyóval fogyasztva isteni.


Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2017/07/padlizsank...

sponsored links

Keres?s