Paccheri tejszínes disznóbabbal
sponsored links
Ehhez a tésztához paccherit használtam, ami olyan, mint egy rövid, de igen széles csõtészta. Mondjuk hosszra mint a cannelloni fele, de szélesebb is lehet, ebbõl a fajtából is készül bordázott.
Vastag textúrája és ezért az intenzív tésztaíze miatt nagyon szeretem, fõleg nehéz, húsos ragukkal az igazi, de csöves jellege miatt tölteni is szokták. Kampániából származik, házilag pedig igen nehéz elõállítani, de Magyarországon De Cecco márkájút már láttam.
Vastag textúrája és ezért az intenzív tésztaíze miatt nagyon szeretem, fõleg nehéz, húsos ragukkal az igazi, de csöves jellege miatt tölteni is szokták. Kampániából származik, házilag pedig igen nehéz elõállítani, de Magyarországon De Cecco márkájút már láttam.
(Kép forrása: kucinare.it)
Paccheri tejszínes disznóbabbal
(Paccheri al sugo di fave)
320 g paccheri
1 ek olívaolaj
2 nagyobb salottahagyma (vagy 1 közepes hagyma) ...
Paccheri tejszínes disznóbabbal
(Paccheri al sugo di fave)
320 g paccheri
1 ek olívaolaj
2 nagyobb salottahagyma (vagy 1 közepes hagyma) ...