PACCHERI SORRENTO-I MÓDRA
sponsored links
/PACCHERI CON POMODORO ALLA SORRENTINA/
..... szeretem Sorrento (Nápoly mellett) minden porcikáját, a citrom ültetvényeket,
magát a kisvárost, a nagyszerû, egyszerû konyháját. Ez a tészta minden illatában
a sorrento-i érzés-világot adja vissza nekem, a hosszú séták utáni tengerparti
éttermek hangulatát....
Hozzávalók: (4 személyre)
32 dkg paccheri tészta
60 dkg paradicsom
35 dkg mozzarella
1 gerezd fokhagyma
1 kis hagyma
olivaolaj, friss bazsalikom
reszelt parmezánsajt
Paradicsom-szószhoz:
A paradicsomot megmossuk, és kis kockára vágjuk.
Egy serpenyõben 4 evõkanálnyi olivaolajon megfuttatjuk a vékony
karikára vágott fokhagymát és hagymát.
4-5 percig fõzzük, majd sózzuk, és friss bazsalikomlevéllel megszórjuk.
Miközben sós forró vizben kifõzzük a tésztát - az idõ alatt kis kockára
vágjuk a mozzarella sajtot.
A tésztát leszûrjük, és a paradicsomos szószhoz adjuk, óvatosan -
hogy a tészta ne törjön - elkeverjük. Vékonyan kiolajozott jénai tálba öntjük,
hozzáadjuk a mozzarellát is, és azzal is átforgatjuk.
Megszórjuk reszelt parmezánsajttal, és 220 fokra elõmelegitett
sütõben kb 15-20 perc alatt átsütjük. (nem kell nagyon megsütni,
elég ha összemelegednek a hozzávalók)
Melegen, friss bazsalikom levéllel megszórva tálaljuk.
..... szeretem Sorrento (Nápoly mellett) minden porcikáját, a citrom ültetvényeket,
magát a kisvárost, a nagyszerû, egyszerû konyháját. Ez a tészta minden illatában
a sorrento-i érzés-világot adja vissza nekem, a hosszú séták utáni tengerparti
éttermek hangulatát....
Hozzávalók: (4 személyre)
32 dkg paccheri tészta
60 dkg paradicsom
35 dkg mozzarella
1 gerezd fokhagyma
1 kis hagyma
olivaolaj, friss bazsalikom
reszelt parmezánsajt
Paradicsom-szószhoz:
A paradicsomot megmossuk, és kis kockára vágjuk.
Egy serpenyõben 4 evõkanálnyi olivaolajon megfuttatjuk a vékony
karikára vágott fokhagymát és hagymát.
4-5 percig fõzzük, majd sózzuk, és friss bazsalikomlevéllel megszórjuk.
Miközben sós forró vizben kifõzzük a tésztát - az idõ alatt kis kockára
vágjuk a mozzarella sajtot.
A tésztát leszûrjük, és a paradicsomos szószhoz adjuk, óvatosan -
hogy a tészta ne törjön - elkeverjük. Vékonyan kiolajozott jénai tálba öntjük,
hozzáadjuk a mozzarellát is, és azzal is átforgatjuk.
Megszórjuk reszelt parmezánsajttal, és 220 fokra elõmelegitett
sütõben kb 15-20 perc alatt átsütjük. (nem kell nagyon megsütni,
elég ha összemelegednek a hozzávalók)
Melegen, friss bazsalikom levéllel megszórva tálaljuk.