Pacalpörkölt szalvétagombóccal és fermentált retekkel (paleo)
sponsored links
A múltkori, túrós, medvehagymás szalvétagombóc (recept itt) sikerén felbuzdulva elkészítettem egy másik változatot is, ami ízre nagyon hasonlít a hagyományos szalvétagombóchoz. Legközelebb (mert lesz és nem is olyan soká, vadas mellé) teszek hozzá egy evõkanálnyi darált lenmagot is, mert szerintem akkor barnásabb árnyalata lesz a kifõzés után a masszának. Most is a Cookori.com oldalán talált szuper kis kütyüt használtam, amivel minden kínlódás nélkül, gyorsan elkészült a köret. Nagyon látványos a végeredmény és a romeltakarítás is csak pár percet vett igénybe a végén. Nálam ez nagyon fontos tényezõ! :)
Hozzávalók:
a pörkölthöz:
1.5 kg pacal
10 dkg zsír
3-4 nagyobb vöröshagyma
1 paprika
1-2 paradicsom
víz
1 fej fokhagyma
köménymag
törött bors ízlés szerint
pirospaprika
só
a körethez:
6 paleo sós kifli (recept itt) (fagyasztóból elõvettet használtam)
2 tojás
6 dkg folyékony kókuszolaj
1 dl Totu tej
6 dkg Nocarb rostmix
1 csokor finomra vágott petrezselyem
fél teáskanál só
a savanyúsághoz:
fermentált retek (recept itt)
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!