Pacalpörkölt lecsóval és paprikás krumplival

2017-05-19

sponsored links

Pacalpörkölt lecsóval és paprikás krumplival

Tudom, kicsit különösnek tûnik ez az étel. Eredetileg egy sima paprikás krumplit akartam összedobni. Amikor már majdnem készen voltam vele, lementem a kamrába savanyúságért. Kezembe került egy üveg télre eltett lecsó. Majd megakadt a szemem egy pacalpörkölt konzerven. Ekkor jött az ötlet, hogy ezeket összekombinálom. (Sajnos  a feleségem miatt nem tudok igazi pacalt fõzni, mert kiszekálja a lelkem, hogy büdöset csinálok, ezért be kell érnem konzervvel.)

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípõs hegyes zöldpaprika 
  • 1 db chili
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • sertés zsír
  • 50 dkg pacalpörkölt
  • 0,5 üveg lecsó
  • 4 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:

A paprikás krumplihoz aprítom a hagymákat, felvágom a paprikát és a paradicsomot.

Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fûszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bõven ellepje. Addig fõzöm, míg a krumpli megpuhul.

A lecsót és a pacalt megmelegítem, mindkettõt megszórom pirospaprikával.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsót és pacalpörköltet, mellé paprikás krumplit. Középre rakok egy chilit.






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/paca...

sponsored links

Keres?s