Pacalpörkölt
sponsored links
A piacon, ahol vásárolni szoktam rendszeresen kapható friss, tisztított, hófehér pacal. Hát a hétvégén elcsábultam, annyira gusztusos volt a bolt kirakatában. Túl gyakran nem készítem, pedig nálunk mindenki nagyon szereti. Igaz általában vita van azon, hogy a "frottírtörölközõ" vagy a "méhkaptár" részébõl készüljön. A pörkölt tipikus magyar étel, sehol sem készítik úgy a világon, mint nálunk. A pörköltek között különleges helyet foglal el a pacalpörkölt, mert tudvalevõleg a marha redõs gyomrából készül. Sokak számára már ennek a tudata is felér egy cserbenhagyásos gázolással, nemhogy még megkóstolja vagy el is készítse. Aki viszont egyszer megkóstolta, megszerette az örök életére függõvé válik. Én most a klasszikus változatot készítettem, de mindenki másképp szereti: csülökkel, körömmel, netán velõvel összefõzve vagy vörösborosan. Az elkészítése jóval egyszerûbb annál, mint ahogy gondolnánk. Igaz a 3-4 óra fõzés kicsit elrettentõnek tûnik, de szerencsére nem szükséges mellette állni amíg fõ, így ezt az idõt bármilyen más tevékenységre fordíthatjuk közben.
Hozzávalók: ...