Pacalpörkölt

2011-11-17

sponsored links


A piacon, ahol vásárolni szoktam rendszeresen kapható friss, tisztított, hófehér pacal. Hát a  hétvégén elcsábultam, annyira gusztusos volt a bolt kirakatában. Túl gyakran nem készítem, pedig nálunk mindenki nagyon szereti. Igaz általában vita van azon, hogy a "frottírtörölközõ" vagy a "méhkaptár" részébõl készüljön.  A pörkölt tipikus magyar étel, sehol sem készítik úgy a világon, mint nálunk. A pörköltek között különleges helyet foglal el a pacalpörkölt, mert tudvalevõleg a marha redõs gyomrából készül. Sokak számára  már  ennek a  tudata is felér egy cserbenhagyásos gázolással, nemhogy még megkóstolja vagy el is készítse. Aki viszont egyszer megkóstolta, megszerette az örök életére  függõvé válik. Én most a klasszikus változatot készítettem, de mindenki másképp szereti: csülökkel, körömmel, netán velõvel összefõzve vagy vörösborosan.  Az elkészítése jóval egyszerûbb annál, mint ahogy gondolnánk. Igaz a 3-4 óra fõzés kicsit elrettentõnek tûnik, de szerencsére nem szükséges mellette állni amíg fõ, így ezt az idõt bármilyen más tevékenységre fordíthatjuk közben.
        

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2011/11/pac...

sponsored links

Keres?s