Pacalpörkölt
sponsored links
Kissé megosztó étel következik, ami engem illet, én nagyon szeretem.
Hozzávalók 4 személyre
1000 g elõfõzött pacal
2 evõkanál zsír
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 evõkanál õrölt pirospaprika
só
õrölt bors
õrölt kömény
majoránna
A pacalt átmossuk, és ha szükséges vékony csíkokra daraboljuk. A vöröshagymát apró, a paprikát és a paradicsomot kisebb kockára vágjuk.
A hagymát a lereszelt fokhagymával a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot , és az egészet pár percig tovább pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a pacalt is. Sózzuk, fûszerezzük és lassú tûzön 30-35 percen át sütjük.
Fõtt krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.
A recept a Kifõztük magazin februári számában is megjelent.