Pacalp?rk?lt

2022-10-27

sponsored links


 Hozz?val?k: 

1 kg cs?kozott, fagyasztott pacal

2 nagy fej hagyma

1 db tv paprika
1/2 db cs?p?s z?ldpaprika
1 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
?r?lt bors
?r?lt k?m?ny
s?
pirospaprika
olaj
1-2 dl v?r?sbor (aki nem szereti el is hagyhatja, helyette vizet haszn?ljon)
Elk?sz?t?s:
A fagyasztott pacalt kiengedem, kicsit ?tmosom, ?s egyforma cs?kokra igaz?tom. A hagym?t ?s a fokhagym?t megtiszt?tom, kis kock?kra v?gom, ?s a szokott m?don olajon elk?sz?tek egy p?rk?lt alapot. Vagyis lepir?tom a k?tf?le hagym?t, megsz?rom f?szerpaprik?val, fel?nt?m kortynyi v?zzel, les?t?m. Apr?ra v?gom a paprik?kat ?s a paradicsomot, s amikor m?r az alap k?szen van, akkor r?dobom, ?s hagyom kicsit ?sszep?rol?dni. R?teszem a pacalt, s ?gy ?tforgatom, mintha h?s lenne. P?r perc ut?n megsz?rom ?r?lt borssal, ?r?lt k?m?nnyel ?s s?val, majd fel?nt?m a v?r?sborral, ?s lefedve hagyom p?rol?dni. N?ha megkavarom, s egy j? 45-50 perc ut?n megk?stolom. Ekkor lehet m?g ut?na ?zes?teni. Ha m?r puha  a pacal, akkor kicsit elf?z?m m?g r?la a levet, hagyom bes?r?s?dni.




A pacal egy olyan ?tel, ami megosztja  a k?zv?lem?nyt. Van aki nagyon szereti, s akad, aki r? sem b?r n?zni.  ?ltal?ban f?tt burgony?val k?n?lom, de most a f?rjem k?r?s?re  pir?tott tarhonya volt a k?ret, ?gy is j?t ett?nk bel?le! 


Folytats a blogon ... https://ugymintotthon.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s