Pa amb oli
sponsored links
Spanyol hetek lázában égek napok óta
(az Avalon óta :) és nem bírtam ki, hogy
ne legyen itthon ebbõl is kopír! ;) :)
Hozzávalók (3 fõre):-6 szelet katalán cipóhoz (vagy bármilyen, nagyon jó fajta pékáruhoz)
-3 édes (tehát nem téli ;) paradicsom
-Serrano sonka
-1 nagy gerezd fokhagyma
-só
-frissen darált fekete bors
-jó fajta olívaolaj
A kenyérszeleteket grillserpenyõben, vagy
kenyérpirítóban megpirítom, majd az egyik
oldalát még forrón átdörzsölöm fokhagymával.
Ugyanazon oldalt félbevágott paradicsommal
is alaposan bedörzsölöm úgy, hogy lehetõleg a
magból is kerüljön a kenyérre,
olívaolajjal meglocsolom és sózom, borsozom.
Aztán lehet ezt még fokozni, ha történetesen
kerül mindezek tetejére még paradicsom, mondjuk
vékony szeletekre vágva, vagy éppen a fent is említett
olajbogyó, vagy...hajszálvékonyra szeletelt
ibériai Serranó Sonka...mmmmm. ;)
És igen, az alap változat az
Olaszoknál a
BRUSCHETTA! :)
Aztán lehet ezt még fokozni, ha történetesen
kerül mindezek tetejére még paradicsom, mondjuk
vékony szeletekre vágva, vagy éppen a fent is említett
olajbogyó, vagy...hajszálvékonyra szeletelt
ibériai Serranó Sonka...mmmmm. ;)
És igen, az alap változat az
Olaszoknál a
BRUSCHETTA! :)