Otthoni Garden Party?
sponsored links
Igazi gasztronómiai élményt nyújthatunk a barátainknak, családunknak, egy kellemes nyári délután estébe nyúló programjakén, ha garden partyt szervezünk. Egy jó kis sütögetés, beszélgetés, a lényeg, hogy jókat együnk, igyunk és érezzük jól magunkat. De ha nincs kertünk, nekem sincs? az se baj, sütõben, grillen is bátran elkészíthetjük, és így is egy nagyszerû délutánt varázsolhatunk vendégeinknek, vagy családunknak. Biztos vagyok benne, hogy ez az egyszerû, gyors és egészséges étel, a kedvenced lesz. Mert az eredmény tökéletes és mennyeien finom falatok?
Mentás-citromos saslik/almás-uborka salátával
Hozzávalók:
1 kg csirke apró hús - vagy pulyka
Pác:
? csésze olívaolaj
2 ek citromlé
1 ek világos szójaszósz
1 ek ketchup - vagy paradicsompüré
? tk oregánó
1 ek friss menta - apróra vágva
2 gerezd fokhagyma ? zúzott
1 tk szecsuani bors mozsárban összetört ? vagy fekete õrölt bors
? mk chili pehely ? aki nem szereti, a csípõset az elhagyhatja
Sütéshez:
kaliforniai paprika
zöldpaprika
paradicsom
lila hagyma
só
Salátához:
2 nagy zöldalma
1 lime lé
1 ek menta levél
? kígyó uborka
1 ek méz
Elkészítés:
Ha a bambusz nyársunk van, akkor áztassuk a botokat vízbe, legalább 5 percig.
Egy kis fémtálban keverjük össze a fenti pác hozzávalókat. Alaposan keverjük össze. Beletesszük a húst, egy éjszakát keresztül, pácoljuk. Vagy minimum 1 órán keresztül, minél több ideig pácoljuk, annál finomabb lesz a hús.
Közben elkészítjük a salátát. A kígyóuborkát meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. - nekem most nem volt itthon uborkám, így csak almával készítettem - A zöldalmát megmossuk, magházát kivágjuk, és hasonló darabokra vágjuk, mint az uborkát. Friss mentát beletépkedjük, olíva olajjal meglocsoljuk, és mézet csurgatunk rá, és egy egész lime-m levét facsarunk rá. Jó összekeverjük és félre tesszük.
A darabolt apró húst húzzuk a nyársra rétegezve, közéje a nagyobb darabokra vágott zöldpaprikát, kaliforniai paprikát, hagymát, paradicsomot. Egy kicsit sózzuk meg minden oldalát.
Grill sütõben, közepes tûzön kb. 6-8 perc oldalanként süssük, amíg jó ropogós nem lesz.
Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával és lime-mal kínáljuk.
Az egészséges étrendbe is beilleszthetõ, akár ebédre, sõt vacsorára is nyugodt szívvel ajánlom?:)
*Tipp: A sütõben is megsüthetjük, a sütõrácson, kb. 30 perc, viszont ebben az esetben a sütõ aljára, sütõ lemezt vagy tepsit helyezzünk, amibe lecsöpögni tud a sült hús szaftja. Viszont itt is forgatni kell többször. Érdemes a maradék páclével idõközönként locsolgatni, és egy kis olívaolajjal. Másik megoldás, ha alufóliába csomagoljuk, ráöntjük a maradék páclevet, és kb. 20 perc letelte után levesszük a fóliát, és úgy süssük tovább ropogósra a húst.
A kerti partihoz, hûsítõ alkoholmentes jeges koktél tippeket, ennél a blog bejegyzésemnél találsz:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2013/12/31/egzotikus-es-kivanatos2/
Jó étvágyat!
Klarissza
Mentás-citromos saslik/almás-uborka salátával
Hozzávalók:
1 kg csirke apró hús - vagy pulyka
Pác:
? csésze olívaolaj
2 ek citromlé
1 ek világos szójaszósz
1 ek ketchup - vagy paradicsompüré
? tk oregánó
1 ek friss menta - apróra vágva
2 gerezd fokhagyma ? zúzott
1 tk szecsuani bors mozsárban összetört ? vagy fekete õrölt bors
? mk chili pehely ? aki nem szereti, a csípõset az elhagyhatja
Sütéshez:
kaliforniai paprika
zöldpaprika
paradicsom
lila hagyma
só
Salátához:
2 nagy zöldalma
1 lime lé
1 ek menta levél
? kígyó uborka
1 ek méz
Elkészítés:
Ha a bambusz nyársunk van, akkor áztassuk a botokat vízbe, legalább 5 percig.
Egy kis fémtálban keverjük össze a fenti pác hozzávalókat. Alaposan keverjük össze. Beletesszük a húst, egy éjszakát keresztül, pácoljuk. Vagy minimum 1 órán keresztül, minél több ideig pácoljuk, annál finomabb lesz a hús.
Közben elkészítjük a salátát. A kígyóuborkát meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. - nekem most nem volt itthon uborkám, így csak almával készítettem - A zöldalmát megmossuk, magházát kivágjuk, és hasonló darabokra vágjuk, mint az uborkát. Friss mentát beletépkedjük, olíva olajjal meglocsoljuk, és mézet csurgatunk rá, és egy egész lime-m levét facsarunk rá. Jó összekeverjük és félre tesszük.
A darabolt apró húst húzzuk a nyársra rétegezve, közéje a nagyobb darabokra vágott zöldpaprikát, kaliforniai paprikát, hagymát, paradicsomot. Egy kicsit sózzuk meg minden oldalát.
Grill sütõben, közepes tûzön kb. 6-8 perc oldalanként süssük, amíg jó ropogós nem lesz.
Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával és lime-mal kínáljuk.
Az egészséges étrendbe is beilleszthetõ, akár ebédre, sõt vacsorára is nyugodt szívvel ajánlom?:)
*Tipp: A sütõben is megsüthetjük, a sütõrácson, kb. 30 perc, viszont ebben az esetben a sütõ aljára, sütõ lemezt vagy tepsit helyezzünk, amibe lecsöpögni tud a sült hús szaftja. Viszont itt is forgatni kell többször. Érdemes a maradék páclével idõközönként locsolgatni, és egy kis olívaolajjal. Másik megoldás, ha alufóliába csomagoljuk, ráöntjük a maradék páclevet, és kb. 20 perc letelte után levesszük a fóliát, és úgy süssük tovább ropogósra a húst.
A kerti partihoz, hûsítõ alkoholmentes jeges koktél tippeket, ennél a blog bejegyzésemnél találsz:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2013/12/31/egzotikus-es-kivanatos2/
Jó étvágyat!
Klarissza