Othello szõlõzselés pohárkrém.
sponsored links
Ebéd utáni desszertnek egy remek pohárkrémet készítettem, az utolsó néhány fürt othello szõlõbõl.(természetesen ízlés szerint másfajta szõlõvel is elkészíthetjük) A szõlõt leturmixoltam, majd pár perc fõzés után, egy szûrõn átpasszíroztam, hogy a magok, és a héj, ne kerüljenek bele a zselébe. Végül pedig fahéjjal, mézzel, vaníliás cukorral ízesítettem, és kukoricakeményítõvel besûrítettem (zselésítettem). A pohárba kanalazott, és teljesen kihûlt szõlõzselét tálalás elõtt mákos-mascarponés-habos krémmel koronáztam meg. A szõlõ aromás íze a mézzel, és a mascarponekrém a ropogós mákszemekkel annyira finom volt, hogy egyszerûen nem lehetett abbahagyni a kanalazgatását.
Hozzávalók 4-6 pohárhoz:
1 kg othello szõlõ
méz (v. cukor)
õrölt fahéj
1 cs vaníliás cukor
2 ek kukoricakeményítõ ...