Ostyás õzgerinc
sponsored links
Ez a finomság Párom kérésére készült. Anyukája szokta készíteni, de most nálunk is bekerült abba a bizonyos családi receptgyûjteménybe. Kicsit idegenkedtem a tojás miatt, de tökéletesen sikerült, nem történt semmi baleset (nem kapta össze), sõt nyers sem maradt. Alig pár hozzávaló kell csak, és egy õzgerincforma. Az ostya bármelyik nagyobb élelmiszerboltban megtalálható. A pudingot sem szükséges külön megfõzni. Aki szereti, kevés mazsolával és/vagy dióval gazdagíthatja.
Hozzávalók 1 õzgerinchez:
*25 dkg vaj
*20 dkg porcukor
*2 nagyobb tojás
*2 ek rum
*2 tasak csokoládés pudingpor
*2 ek cukrozatlan kakaópor
*10 dkg ostya (ez 6 lap)
Egy nagyobb tálban az ostyalapokat kisebb darabokra törjük. Egy õzgerincformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalán túllógjon.
Két egymásra helyezhetõ edényt készítünk. A nagyobbikban vizet forralunk, de úgy, hogy a felsõ edény alja ne érjen bele a vízbe. A felsõ edényben a vajat a porcukorral, kakaóporral olvadásig melegítjük. Lehúzzuk a tûzrõl, és hozzáadjuk a tojásokat, rumot, pudingport, majd mérsékelt lángon, folyamatos kevergetés mellett sûrûre fõzzük.
A kakaós masszát alaposan összeforgatjuk az apróra tört ostyával, a formába kanalazzuk, és jól belenyomkodjuk. Befedjük a folpackkal. Legalább egy éjszakát hûtõben pihentetjük, hogy megszilárduljon. Másnap a bordák mentén egy éles késsel csodásan szeletelhetõ.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.