Ostyaszalámi
sponsored links
Már megint retro-ban toltuk a hétvégén :). Vagy egyszerûen csak az öregedés jele, hogy sorban eszembe jutnak anyukám sütijei? Egy kis telefonos konferencia után õ bediktálja nekem a hozzávalókat és egy rövid használati utasítást (nem olyan terjengõs, messze nem, mint ahogy szokásban van itt nálam a blogon) a receptes kiskönyvébõl, vagy elõkeresi a porcukros-vajpecsétes cetlijeit az 1966-os kiadású Túrós Lukácsból.
Mindegyis, látszani látszik, hogy vannak olyan klasszikusok, amelyek több generáció kedvencei - a Nagyobb ma meglengette a kimaradt két nagy ostyalapot a konyhában és csak annyit suttogott: ostyaszalááámi, ostyaszalááámi .
Nem tértem el a recepttõl, és a jól ismert mazsola-rum-dió-kakaó-háztartási keksz terepen mozogtam, de a sütit lehet trendi modern formában is készíteni: pl. aszalt vörösáfonya-narancslikõr-pisztácia-zabkeksz és még ezer meg egy változat, ízlés és pénztárca dolga.
Nagyon kiadós, és az idén olyan korán érkezõ húsvét ideális sütije lehet, mert a hûtõben simán eláll napokig, és mindig csak az aktuális adagot kell szeletelni belõle.
Hozzávalók:
2 ostyalap, 22X8 cm-es (vagy a klasszikus, keskenyebb hosszúkás téglalapból: 3 ostyalap)
4 tojás
20 dkg porcukor ...