OSSO BUCO és Berni kutyám

2012-05-06

sponsored links


Véleményem szerint a legfinomabb hús a marhahús, még ízletesebb a borjú. De persze, ez nézõpont kérdése, az ízléseket nem vitatjuk...
Nos, elkészítettem egy finom osso bucot, ami nem jelent mást, mint lyukas csontot. Igen, mert a lábszárból vágott húskarika közepén ott van egy finom, velõt tartalmazó csont  ami, ha kiesszük belõle a velõt, lyukas marad :-).
Szóval, vásároltam két szép marhalábszár darabot, forgatgattam, nézegettem s az osso buco mellett döntöttem.

Elõször vajban megpároltam 3 darab nem túl kis kockára vágott sárgarépát, egy fél fej zellergumót, egy nagy fej vöröshagymát. A darabos zöldségeket kevergettem, párolgattam, majd felöntöttem egy pohár száraz fehérborral. Sóztam, borsoztam, tettem hozzá 2 babérlevelet, kevés bazsalikomot, 3 darabolt paradicsomot, 3 cikk ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2012/05/osso-buc...

sponsored links

Keres?s