OSSO BUCO és Berni kutyám
sponsored links
Véleményem szerint a legfinomabb hús a marhahús, még ízletesebb a borjú. De persze, ez nézõpont kérdése, az ízléseket nem vitatjuk...
Nos, elkészítettem egy finom osso bucot, ami nem jelent mást, mint lyukas csontot. Igen, mert a lábszárból vágott húskarika közepén ott van egy finom, velõt tartalmazó csont ami, ha kiesszük belõle a velõt, lyukas marad :-).
Szóval, vásároltam két szép marhalábszár darabot, forgatgattam, nézegettem s az osso buco mellett döntöttem.
Elõször vajban megpároltam 3 darab nem túl kis kockára vágott sárgarépát, egy fél fej zellergumót, egy nagy fej vöröshagymát. A darabos zöldségeket kevergettem, párolgattam, majd felöntöttem egy pohár száraz fehérborral. Sóztam, borsoztam, tettem hozzá 2 babérlevelet, kevés bazsalikomot, 3 darabolt paradicsomot, 3 cikk ...