Oroszlánfejek
sponsored links
Régesrég, amikor még az állami szektorban külkereskedtem, rendszeresen az ebédlõben árusító könyvesnél vásároltam a szakácskönyveket.
Ott akadt meg a szemem a 400 kínai recept szakácskönyvön is, melybõl anno sokszor fõztem.
Akkor még külföldrõl hoztam a szójaszószt, a gyömbért, az üvegtésztát, de a hús azért hazai volt.
A mostani receptet rendszeresen készítettem bulikra, mert gyorsan elkészült és igazából állva - kés nélkül - is el lehetett fogyasztani.
Hozzávalók: 1/2 kg darált sertéshús, 1 kisebb fej kelkáposzta, 1 újhagyma (nálam egy kis fej vöröshagyma), 1/2 gyömbérgumó (jó a porított is), 1 evõkanál konyak (mehet kettõ is), 1 evõkanál kukoricaliszt, 1/2 evõkanál só (valóban ennyi, mert a szójaszósz is sós), 3 dkg zsír, 1 evõkanál szójamártás (nem zavar benne a 2 evõkanál sem), 1/2 evõkanál cukor, 1,25 dl ...