Oroszkrém
sponsored links
Az Oroszkrém torta kedvelõi jól ismerik ezt a vaníliás, narancsos krémet, aki pedig még nem kóstolta, annak ajánlom kipróbálásra.
Hozzávalók 6 pohárhoz
A krémhez
4 dl tej
3 tojássárgája
5 dkg liszt
15 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 narancs leve és reszelt héja
3 dl tejszín
1 púpozott evõkanál mazsola
2 evõkanál rum vagy aroma
A díszítéshez
étcsokoládé
narancsszeletek
mazsola
A tojássárgákat, a lisztet, a cukrot, a narancs héját és levét és a vaníliát kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a tojásos részt és kevergetve sûrûre fõzzük.
Beleszórjuk az elõzõleg rumba áztatott mazsolát (pár szemet félreteszünk a díszítéshez) és teljesen kihûtjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk, és a kihûlt krémmel összedolgozzuk
Poharakba töltjük, narancsszeletekkel, csokoládékockával és mazsolával díszítjük.