Oroszkrém

2017-06-01

sponsored links




Az Oroszkrém torta kedvelõi jól ismerik ezt a vaníliás, narancsos krémet, aki pedig még nem kóstolta, annak ajánlom kipróbálásra.


Hozzávalók 6 pohárhoz

A krémhez
4 dl tej
3 tojássárgája
5 dkg liszt
15 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 narancs leve és reszelt héja
3 dl tejszín

1 púpozott evõkanál mazsola
2 evõkanál rum vagy aroma

A díszítéshez
étcsokoládé
narancsszeletek
mazsola

A tojássárgákat, a lisztet, a cukrot, a narancs héját és levét és a vaníliát kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a tojásos részt és kevergetve sûrûre fõzzük.
Beleszórjuk az elõzõleg rumba áztatott mazsolát (pár szemet félreteszünk a díszítéshez) és teljesen kihûtjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk, és a kihûlt krémmel összedolgozzuk
Poharakba töltjük, narancsszeletekkel, csokoládékockával és mazsolával díszítjük.



Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2017/06/oroszk...

sponsored links

Keres?s