Orosz krémtorta

2011-10-17

sponsored links



Neve eredetileg Oroszi krémtorta volt, a cukrászról kapta, aki megalkotta. Aztán az i betû valahogy elkopott, és maradt ez a név.

Idén ezt a tortát készítettem a saját születésnapomra, viszonylag hamar elkészült, és nem nagy macera, cserébe nagyon finom.
Lajos Mari tortás könyve volt a kiindulási alap, a krém arányain változtattam, mert igazán könnyû, habos krémet akartam. Tésztának a saját jól bevált, szaftosabb piskótámat sütöttem, ebben is jól szerepelt.

HOZZÁVALÓK:   26 cm-es tortaformához
a piskótához:
  • 6 tojás
  • 24 dkg cukor
  • 24 dkg liszt
  • 3 x 1/2 kávéskanál sütõpor
  • 6 evõkanál víz
  • 6 evõkanál olaj
a krémhez: ...

Folytats a blogon ... mohakonyha.blogspot.com/2011/10/orosz...

sponsored links

Keres?s