Orosz krémhab
sponsored links
Amikor megérkezett a postaládámba a Stahl magazin tavaszi száma, naná, hogy azonnal végiglapoztam, és naná, hogy azonnal erõt vett rajtam a desszertkészítési láz. Mivel már késõ este jutottam ebbe az állapotba, ezért csakis valami nagyon gyorsan elkészíthetõ finomság jöhetett szóba. Szerencsére több oldalon keresztül sorjáztak az újságban az édes habos receptek, gyorsan megakadt a szemem az orosz krémhabon, már csak azért is, mert ilyen még nem volt. Nem haboztam túl sokáig, azonnal nekiálltam elkészíteni a finomságot. Gyorsan megvan és isteni finom, érdemes kipróbálni!
Orosz krémhab
Hozzávalók:
Krémhez:
- 4 dkg étkezési keményítõ
- 5,5 dl tej
- 1 tk vaníliakivonat
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kandírozott gyümölcs
- 0,5 dl rum
- 0,5 dl víz
- 1 dkg zselatinfix
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- habtejszín
- kandírozott gyümölcs
Elkészítés:
Egy lábosban kézi habverõvel csomómentesre keverjük az étkezési keményítõt és a tejet, hozzáadjuk a vaníliakivonatot. Mérsékelt tûzön kevergetve néhány perc alatt pudingszerûen sûrû krémet fõzünk belõle. Lehúzzuk a tûzrõl, hozzáadjuk a cukrot, a kandírozott gyümölcsöket, és a rumot, addig keverjük a kézi habverõvel, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
A zselatinport elkeverjük a meleg (de nem forró) vízzel, amíg feloldódik a zselatin. Ezután hozzáadjuk a krémhez, majd kihûtjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk, és belekeverjük a krémbe.
A finomságot tálkákba vagy poharakba osztjuk, egy éjszakára betesszük a hûtõbe. Másnap reggel jól megpúpozzuk habtejszínnel, megszórjuk kandírozott gyümölccsel, majd üdvözült mosollyal arcunkon bekanalazzuk.
Jó étvágyat!