OROSZ HÚSSALÁTA
sponsored links
Ez a saláta igen finom. Ezt Rejtõ Jenõ is tudhatta, hiszen megemlékezett róla a Három testõr Afrikában cimû könyvében, ami igy kezdõdik
"Négy különbözõ nemzetiség képviselõje volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia õrvezetõ, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az õrvezetõ és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban.
Idõ: délután hét óra.
Színhely: Afrika, Rakhmár, egy távoli, eldugott garnizon a Szahara valamelyik oázisában, ahol néhány ottfelejtett légionista és egypár nyomorult arab tengõdik.
Személyek: személytelenek.
Történik: semmi."
Ha otthon mi készitjük el az orosz hússalátát
a következõket kell felhasználnunk hozzá:
30 dkg fõtt csirkemell
3 db csemegeuborka
2 db fõtt tojás
4 db újhagyma
1 db alma
1,5 dl g tejföl
3 ek majonéz
só, bors
1 ek fehérborecet
1 nagy csipet porcukor
Elkészités
Egy mélyebb üvegtálban a tejfölt elõbb a majonézzel, majd a sóval, borssal ecettel és a porcukorral izesitve keverjük össze.
Ebbe a majonézbe tegyük bele az apróra összevágott csirkemellet, csemegeuborkát, tojást, újhagymát és az almát. Jól keverjük össze és pár óra hûtés után tálalhatjuk piritott kenyérszeleten ezt a finomságot.