Orosz hajdinás palacsinta avagy blini gombamártással
sponsored links
A palacsintát szinte mindenki szereti, de még nem biztos hogy kóstolta milyen a hagyományos orosz blini. Szóval a blini készülhet a legkülönbözõbb lisztekbõl, amirõl megismerjük, hogy vastagabb mint akár a legvastagabbnak tartott palacsinta, csészealj méretû, és élesztõvel készül, amelyhez még további lazító anyagként, kovász, és felvert tojásfehérje is hozzáadható. Megjegyzem akkor lesz a palacsinta tésztája könnyû és laza, ha az élesztõt vízben oldjuk fel, viszont ha tejjel készítjük akkor meg finomabb lesz, következésképpen, elõször vízben feloldjuk az élesztõt, majd amikor elkevertük a liszttel, langyos tejjel fogjuk tovább hígítani.
Az élesztõ mennyisége attól függ milyen lisztet választunk. A hajdinaliszthez több élesztõ kell, mint a búzaliszthez.Hogy milyen lisztet válasszunk hozzá azt meghatározza mi kerül a tetejére. Mint az az orosz tálalási módra jellemzõ, az asztal közepét telerakják a legkülönbözõbb finomságokkal, elsõsorban olvasztott vaj, mellyel meglocsolhatjuk a tányérra helyezett kis blinit, fekete és vörös kaviár, különbözõ füstölt halak, lazac, tokhal, makréla, sózott hering, gombamártás, tejföl (ha nincsenek halak), párolt-sült zöldségek, káposzta, sárgarépa, sütõtök, és vannak húsos változatok is.
Hajdina palacsinta 1.
2 pohár hajdinaliszt ...