Orosz céklaleves marhahúsgombócokkal

2012-01-24

sponsored links

Végre itt a hideg, és a melengetõ, tartalmas levesek ideje. Ha egyszer kénytelen lennék állást foglalni, és kiválasztani a számomra legfontosabbat az ételtípusok közül, biztosan a levesre esne a választásom. Mindig van itthon legalább kétféle, mert minden este ezt vacsorázom, de az utóbbi hetekben új szokást vettem fel: reggelire is levest eszem, és minden korábbi megoldásnál jobbnak tûnik. Átmelegít, "felébreszti" a szervezetemet, valamelyest jóllakom tõle, de nem tompulok el és délig nem is leszek éhes. A mai recept egy "hamis" borscs: az elkészítés módja és az összetevõk ugyanazok, kivéve a marhalábszárt és a marhacsontot, ami lényegesen meghosszabbítja az elkészítési idõt. Ezek helyett használtam csontlevest és marhahúsgombócokat - nem állítom, hogy olyan, mint az eredeti, de nagyon finom, és (elsõsorban a cékla színe miatt) szép leves - szerintem...
 
Hozzávalók (6 személyre):
 
-          500 g cékla, vékony szeletekre vágva
-          2 fej hagyma, felkockázva
-          2 sárgarépa felkarikázva
-          1 petrezselyemgyökér felkarikázva
-          500 g reszelt fehérkáposzta
-          1 csomó zöldhagyma, felaprítva
-          1 csomó kapor, felaprítva
-          500 g darált marhahús
-          2 evõkanál zsemlemorzsa
-          1 evõkanál aprított petrezselyemzöld ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/01/24/or...

sponsored links

Keres?s