Orjaleves
sponsored links
Hozzávalók: 70-80 dkg orja, 5 szál sárgarépa, 3szál fehérrépa, 1 zeller gumó, 1 kis karalábé, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 10 szem feketebors, só, fél csokor petrezselyem és zeller levél
Elkészítése: az orjacsontot megmossuk és hideg vízben fõni tesszük. Mikor felforrt, a lángot takarékra állítjuk és a keletkezõ habot szûrõkanállal leszedjük, majd gyöngyözve fõzzük, míg a hús félig megpuhult. Ekkor beletesszük a megtisztított zöldségeket, az összekötözött zöld leveleket, a sót, a szemes borsot és addig fõzzük, míg az orja és a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ekkor a lángot eloltjuk és a levest 15 percig pihentetjük, majd átszûrjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel. A cérnametéltet enyhén sós vízben megfõzzük, leszûrjük és a ...