Orjaleves

2011-11-21

sponsored links


Szeretem a hétköznapi értelemben vett precíz meghatározásokat, így egy kis bevezetõvel kezdem.

Az orjaleves orjából készül, ami a sertés egyben hagyott gerince. Már háznál is kevesebben bontják orjára a disznót, a karajra bontás a jellemzõ a sertés gerincének bontása tekintetében. Ezáltal felezett - hosszában kettévágott gerinccsonthoz juthatunk gyakrabban a hétköznapokban. Tény, a legfinomabb orjaleves a frissen vágott, orjára bontott disznóból nyerhetõ, mégis a friss, felezett, húsos gerinccsontból készült leves is nagyon finom.

Szóval, történetesen ez a leves felezett orjából készült. Mégpedig másfél kiló rövidkaraj csontból.

A bõrös rövidkarajt egyben vettem, természetesen szûzpecsenyével együtt, én otthon szeretek bontani. Így egészben lett volna a legnagyszerûbb dolog megsütni, de nincs ekkora étkezési kapacitásunk, annak pedig hogy napokig maradék sült húson éljünk, vagy a szomszédokkal etessük meg, annak semmi értelme. Majd szilveszterkor!

Másrészt a vásárlás elsõdleges célja éppen az orja volt, a színhús felhasználása most csak másodlagos. Húsleves volt a ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s