Oreós-szedres pohárkrém.

2017-07-30

sponsored links




Vasárnap délutáni desszertnek egy igen egyszerû pohárkrémet készítettem, mely az egyszerûsége ellenére nagyon finom. A mascarponés-joghurtos krémhez apróra tört Oreo kekszet kevertem, majd a tetejére karamellizált szedret kanalaztam. Ezután betettem a hûtõbe, hogy kellõen lehûljön, és az ízek jól összeérjenek. A délutáni nagy melegben pedig igencsak jólesik majd elkanalazgatni.





 Hozzávalók:

25 dkg mascarpone
2 db citromos Danone joghurt (2x125 gramm-os) 
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10-12 db Oreo keksz
2 dl Hulala (v. habtejszín +habfix)


A mascarponéhoz adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük simára.

A kekszet tegyük bele egy zacskóba, és a sodrófával ütögetve törjük apróra, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhez, és keverjük össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük (forgassuk) össze a kekszes-krémmel.

Ezután kanalazzuk bele ízlés szerinti méretû poharakba, majd tegyük be a hûtõbe, míg elõkészítjük a szedret.




Szeder hozzávalói:

20 dkg szeder
2-3 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
õrölt fahéj (ízlés szerint)


Tegyük egy tányérba az elõzõleg folyó víz alatt megmosott, és alaposan lecsepegtetett szedret, majd szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint õrölt fahéjjal. 

Ezután tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hûtsük ki teljesen. (közben egyszer óvatosan keverjük át, és arra figyeljünk, nehogy túlkaramellizáljuk, mert különben a szeder szemek szétesnek)

Amikor a szeder már teljesen kihûlt, vegyük ki a pohárkrémet a hûtõbõl, kanalazzuk rá a karamellizált szedret, majd tegyük vissza a hûtõbe, hogy kellõen lehûljön.

Tálalás elõtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/07/o...

sponsored links

Keres?s