Oreokrémes keksztekercs
sponsored links
Van úgy, hogy nem akarjuk a konyhát tovább melegíteni a sütõ bekapcsolásával, ilyenkor jól jön egy sütés nélküli édesség. A keksztekercs abszolút befutó, de néha jó egy kis csavart, egy kis újdonságot belecsempészni. Ez nálam most egy pár darab abból a bizonyos, nagy népszerûségnek örvendõ kakaós kekszbõl. Egyszerû, nem is szükséges hozzá sok alapanyag és biztos sikert arat a család körében.
A recept megjelent a Kifõztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 8 fõre:
Tésztához:
*35 dkg darált háztartási keksz
*10 dkg porcukor
*3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*1 ek rum
*8 púpozott ek sárgabaracklekvár
Töltelékhez:
*15 dkg porcukor
*12 dkg vaj
*7 darab oreo keksz
*3 púpozott evõkanál kókuszreszelék
A töltelékhez a porcukrot simára keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kekszekbõl kiemelt krémet, az apróra tört kakaós kekszet, és a kókuszreszeléket.
A darált háztartási kekszet összekeverjük a kakaóporral, porcukorral, majd összedolgozzuk a rummal, lekvárral.
A kekszes masszát Folpackon téglalap alakúra, és 4 mm vékonyra elnyújtjuk. Megkenjük a krémmel.
A szélesebb oldalától kezdve szorosan feltekerjük, és Folpackba csomagolva a hûtõben pihentetjük pár órát.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.