Oreo torta
sponsored links
Ezúttal anyukám a szülinapos, így neki készültem ezzel a tortával. A kekszet nagyon szeretjük, így aztán arra gondoltam, a torta is biztosan ízleni fog majd neki. A környékünkön sajnos nem kapható sehol maga a keksz, így a Lidl által árult Neo utánzatból készítettem el, miután alaposan utánaolvastam és pozitív visszajelzésekkel találkoztam.
A recept ezúttal nem saját, Aleda oldalán találtam rá, ez a recept tetszett a legjobban, azok közül, amiket nézegettem. Köszönet érte!:-)
Elõször furcsa volt, hogy nem látom a tészta hozzávalói között a lisztet...ez nem elírás, tényleg nincs benne.:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
4 ek cukor
4 ek holland kakaó
2 ek olaj
Csipetnyi sütõpor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
2 db sztracsatellás görög joghurt
1 cs. zselatin fix
3 dl habtejszín
20 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
1 dl habtejszín
16 db oreo keksz
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a sütõporral elkevert kakaót. Sütõpapírral bélelt 20 cm átmérõjû kapcsos tortaformába öntjük. 170 fokra elõmelegített sütõben kb 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a kekszet két sütõpapír között nagyon óvatosan sodrófával összetörjük. Úgy jó, ha nagyobb darabok maradnak.
Elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd a zselatint, végül óvatosan belekeverjük az összetört oreot.
A krémet rákenjük a tortalapra, hûtõbe tesszük, amíg megszilárdul a krém.
6 db kekszrõl lekaparjuk a krémet, a kekszet összetörjük és a torta tetejére szórjuk. Levesszük a torta peremét. A tetejét habrózsákkal és oreo keksszel díszítjük.
4 ek cukor
4 ek holland kakaó
2 ek olaj
Csipetnyi sütõpor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
2 db sztracsatellás görög joghurt
1 cs. zselatin fix
3 dl habtejszín
20 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
1 dl habtejszín
16 db oreo keksz
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a sütõporral elkevert kakaót. Sütõpapírral bélelt 20 cm átmérõjû kapcsos tortaformába öntjük. 170 fokra elõmelegített sütõben kb 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a kekszet két sütõpapír között nagyon óvatosan sodrófával összetörjük. Úgy jó, ha nagyobb darabok maradnak.
Elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd a zselatint, végül óvatosan belekeverjük az összetört oreot.
A krémet rákenjük a tortalapra, hûtõbe tesszük, amíg megszilárdul a krém.
6 db kekszrõl lekaparjuk a krémet, a kekszet összetörjük és a torta tetejére szórjuk. Levesszük a torta peremét. A tetejét habrózsákkal és oreo keksszel díszítjük.