Oregánós sárgarépa
sponsored links
Megint a Konyhácska nevû tévémûsort néztem az Újvidéki Televízióban, s megint csak olyan ,,koppintás', ahogyan a reggeli kávézáskor, álmosan sikerül megjegyezni a hozzávalókat és a munka menetét. DE úgy látszik, mégis jó még az emlékezõképeségem vagy a háziasszonyi rutinom, mert tényleg finom köretet gyártottam az alábbi módon:
Négy személyre fél kiló félig fõtt sárgarépát pici -- 1 kanálnyi -- olajon megsütök, s amíg színt kap, meg is puhul. Két deka vajból, kanálnyi olajból, 2 kávéskanál lisztbõl és 1,5-2 deci fõzõtejszínbõl besamellt fõzök, amit sózok, borsozok, oregánót keverek bele (ha sûrû, fél deci víz is elmegy bele). (Lehet, hogy a fõzõtejszín 1 deci tej és 1 deci tejföl ...