Oregánós - bazsalikomos leveles pogácsa mozzarellával és parmezánnal
sponsored links
Az olasz hetek záróakkordjaként sütöttem ezt a pogácsát. Parmezános grissiniben gondolkodtam elõször, no, de az én magyar gyomrom hazabeszélt.
Uzsonnára szántam a pogácsát, így nem készítettem belõle "teljes" adagot, 35 dkg liszthez mértem a többi hozzávalót. Összeállítottam a tésztát:
35 dkg átszitált finomliszt 2 teáskanál sóval elvegyítve
0,8 dl langyos tejben, csapott teáskanál cukorral megfuttatott 2 dkg élesztõ
2 dl zsíros tejföl
2 tojássárgája
5 dkg libazsír (vagy vaj)
1 teáskanál oregánó
1 mokkáskanál frissen õrölt zöldbors
A kenéshez 2-3 evõkanál olvasztott libazsír vagy 3-5 dkg vaj
20 dkg pizza mozzarella finomra lereszelve és egy...
35 dkg átszitált finomliszt 2 teáskanál sóval elvegyítve
0,8 dl langyos tejben, csapott teáskanál cukorral megfuttatott 2 dkg élesztõ
2 dl zsíros tejföl
2 tojássárgája
5 dkg libazsír (vagy vaj)
1 teáskanál oregánó
1 mokkáskanál frissen õrölt zöldbors
A kenéshez 2-3 evõkanál olvasztott libazsír vagy 3-5 dkg vaj
20 dkg pizza mozzarella finomra lereszelve és egy...