Orecchiette ricottás zöldspárgával
sponsored links
Hozzávalók:
320 g orecchiette
500 g zöldspárga
100 g füstölt szalonna
néhány bazsalikomlevél
100 g ricotta
100 g krémsajt (pl. Philadelphia)
só, bors
esetleg kevés frissen reszelt érlelt pecorino
320 g orecchiette
500 g zöldspárga
100 g füstölt szalonna
néhány bazsalikomlevél
100 g ricotta
100 g krémsajt (pl. Philadelphia)
só, bors
esetleg kevés frissen reszelt érlelt pecorino
A zöldspágát bõ sós vízben néhány perc alatt megpároltam, leszûrtem, a fõzõvizet félretettem a spárgasípokat levágtam. A füstölt szalonnát kockára vágtam, kisütöttem a zsírját, a pörcöt félretettem. A spárga fõzõlevét felforraltam, beledobtam a tésztát, és amíg fõtt, elkészítettem a szószt.
A spárgák szárait, egy-két evõkanálnyi a szalonnából kiolvadt zsírral, a bazsalikomlevelekkel, a ricottával és a krémsajttal, sóval, borssal botmixerrel pürésítettem. (Ha túl sûrû, adhatunk hozzá egy...