ORECCHIETTE...
sponsored links
Mostanában kezdem bele vetni magam a házi tészta készítésébe. Még nagyon kezdõ szinten vagyok, eddig csak a a húslevesbe való cérnametélttel próbálkoztam, hozzá teszem elég jó sikerrel. Rájöttem, sokkal finomabb a frissen gyúrt tészta, bármiféle ételben, mint a gyári... Emlékszem anyukám rendszeresen gyártotta a különféle metélteket a konyhában. Olyankor tele volt a konyha gyúródeszkával, liszttel és dobozokkal... A nappaliban leterített hatalmas hófehér lepedõn szárogatta a frissen gyúrt tésztáit Akkoriban kislány fejjel, nem becsültem nagyra a tettét, ma már tudom, csak értünk dolgozott.... Száradás után, papírdobozba tette, és mindig volt otthon finom, házi tésztánk. Bár csak mai ott serénykedne a konyhában, biztos együtt csinálnánk...Sajnos a tésztanyújtó gépét azon a héten hoztam el aputól, amikor a kocsimmal együtt ellopták... Nagyon sajnálom, mert az övé volt... Hogy vissza kanyarodjak a jelenhez, a napokban a neten szörföltem és véletlenül akadtam egy videóra, ahol egy olasz mamma, az Orecchiette tésztát gyártotta nagy sebességgel. Annyira megtetszett, hogy máris neki álltam... Nem mondom, nem egyszerû feladat, de a végére már egész pofás kis darabok kerültek ki a késem alól. Most szárítom õket, holnap kifõzöm egy finom szaftos ételhez... Hoztam egy videót is, alább megnézhetõ, hogyan is készül ez a furcsa kis sapka alakú tészta...
Hozzávalók 4 személynek: ...